Oppussingslån til kjøkken

Det er ikke noen tvil om at kjøkkenet er et av de rommene som man tilbringer en god del tid på hver eneste dag. Det er viktig at man har et kjøkken som er innbydende og bidrar til at man ønsker å lage god og sunn mat. Dersom man ønsker eller har behov for å pusse opp kjøkkenet så er det mulig at man trenger å ta opp et lån for å få rommet til å bli akkurat slik man ønsker. Det er jo ikke noe tvil om at kjøkkenet er et av de rommene i huset som koster mest å pusse opp. I denne artikkelen vil du finne informasjon du kan trenge hvis dette er noe du vurderer. Her finner du rett og slett tips til hvilke finansieringsmuligheter man kan benytte seg av.

Benytt oppsparte midler

Dersom du eller dere har vært flinke til å spare over en god periode så har man allerede et godt utgangspunkt dersom man ønsker å pusse opp kjøkkenet. De fleste har en sparekonto og hvis man har spart over tid så vil man kunne finansiere store deler eller hele oppussingen selv. Dette er selvfølgelig den mest ønskede situasjonen for de fleste men det er ikke rart om ikke alle har muligheten til nettopp dette og har behov for å ta opp et lån i tillegg.

Forbrukslån

Den neste finansieringsmuligheten for å pusse opp kjøkken er forbrukslån. Det har blitt gjort undersøkelser på forbrukslån og SIFO har avdekket at 14% av alle forbrukslån som ble tatt opp hadde oppussing som formål. Dermed vil du ikke være alene dersom du velger denne finansieringsmuligheten. En av de største fordelene med et slikt lån er at det ikke er noe krav til at du må stille med sikkerhet for å kunne ta opp et lån. Det er utrolig enkelt å søke og man får svar innen kort tid. De fleste tilbydere vil også gi deg muligheten til å velge hvor lang nedbetalingstid du ønsker på lånet. Det skal allikevel nevnes at det som er negativt med denne typen lån er at renten på lånet vil være høyere enn om du går til banken ettersom tilbyderen tar en høyere risiko ved å innvilge lån. Dette kan allikevel være en god løsning dersom du ikke har behov for å låne et meget stort beløp og kan betale ned lånet innen for eksempel 3 år. Dersom dette er den finansieringsmuligheten du velger er det viktig at du har full oversikt over din økonomi og vet 100% sikkert at du har mulighet til å betale hver eneste måned.

Du kan sammenligne forbrukslån her.

Benytt kredittkortet

Kredittkort er selvfølgelig ikke noe som vil kunne finansiere et helt oppussingsprosjekt, men det vil kunne bidra til å få ting til å rulle dersom du mangler litt på oppsparte midler eller lignende. Med kredittkort får man som regel gratis kortsiktig kreditt over en rentefri periode på mellom 30 og 60 dager. Denne tiden vil variere i henhold til de ulike kortene. Med andre ord vil du ha mulighet til forskuttere med kredittkortet dersom du har et prosjekt som krever at du må betale øyeblikkelig. Det er imidlertid viktig å huske på å betale tilbake denne summen før dine rentefrie dager er omme slik at du slipper å få høye renter i tillegg. En annen ting som er fordelaktig med kredittkort er at du har kjøpsforsikring. Når man går til innkjøp av større kjøp som hvitevarer eller kjøkken så vil det ofte være lang leveringstid. Dette medfører alltid en viss risiko for at noe kan gå feil. Dersom du har betalt med kredittkortet er du sikret i tilfellet bedriften for eksempel går konkurs eller lignende.