Selv om det kan være dyrt å pusse opp kjøkkenet trenger du ikke blakke deg helt. I denne artikkelen vil vi komme med noen nyttige tips som kan gjøre ditt kjøkken ”nytt”. Vi vil gi deg triks som er enkle og kan gi en rimelig fornyelse av kjønnet ditt.

OppussingDet er ikke alltid at du har behov for å pusse opp hele kjøkkenet. Noen ganger kan små grep du gjør gi en stor effekt på helhetsbildet. Et tips til et slik lite grep er for eksempel å male de stolene man allerede har. Det kan være at de gamle stolene på kjøkkenet begynner å bli slitne og kanskje du er lei de. Men dersom de er i rimelig god stand så kan du allikevel fornye de med et lite prosjekt som du enkelt kan gjøre selv. Dra ut og finn en maling med en farge du liker godt og kan gjøre stolene til et flott midtpunkt på kjøkkenet.

Les også: Slik finner du måter å låne penger på til oppussingen

En annen ting som kan bidra til å oppgradere kjøkkenet på lavbudsjett er å ta inn nye tekstiler i rommet. Det er utrolig hvor mye litt tekstil kan gjøre med et rom. Du kan for eksempel kjøpe nye gardiner som gir rommet et løft og en helt ny følelse. Kanskje du ønsker å friske opp enda mer med noen flotte pynteputer eller et teppe. Det er ikke bare de selvfølgelige tekstil valgene du kan gjøre. Et annet tips er å trekke om stolene du allerede har med et nytt stoff. Da vil stolen få et helt nytt liv og gi rommet et helt annet uttrykk dersom det er det du er ute etter.

Det neste tipset er ikke nødvendigvis bare dekorativt men også praktisk. Du kan malene en oppslagstavle på veggen eller skapet. Denne kan man benytte til å skrive opp handlelister eller andre ting man trenger å huske på. Eller så kan man bare benytte den til at gjester eller barn kan tegne fine tegninger på. Du finner tavlemaling i klassisk sort hvis du ønsker det, men det er også tilgjengelig i ulike farger.

Er du lei kjøkkeninnredningen, men har ikke råd til å kjøpe ny? Ja da er dette tipset til deg. En rimelig måte å endre dette på er å male den kjøkkeninnredningen man har i en ny farge. Dette er en jobb du enkelt kan gjøre selv og det tar heller ikke lang tid. Sørg for å tenke litt over hvilken farge du ønsker å bruke. Du kan også be om fargekart eller noen prøver slik at du kan teste for å se hvordan det kommer til å se ut i rommet med det lyset du har. Et annet tips er å sette opp selvklebende designfolie på skapdørene. Dette kan man enkelt ta av igjen dersom man blir lei og det vil ikke etterlate noen merker.

Vårt siste tips er å vurdere å male gulvet for å gi kjøkkenet et løft. Vegger, gulv og tar er store flater som bidrar mye til den følelsen et rom har. Gulv er en enkel flate å male ettersom det ikke er noen vinduer slik som det er på for eksempel vegger. Det som er viktig å tenke på er å få ut alle møblene og sørge for at gulvet er vasket godt. Deretter er det viktig at det er helt tørt før du setter i gang med malingen. Dersom du ønsker å male gulvet er det viktig å velge en god og slitesterk maling til gulv. Spør gjerne betjening om hjelp og forklar hva du ønsker å male.