SuperkjoekkenKjøkkenet er det nye rommet som er multifunksjonelt i hjemmet. Det kan være her barna gjør lekser mens de voksne jobber eller så spiser hele familien middag rundt kjøkkenbordet. Det viser seg at folk som regel oppholder seg på kjøkkenet etter en undersøkelse Houzz.com har gjort. De fant ut at det tradisjonelle kjøkkenet er i ferd med å forsvinne. Kjøkkenet blir nå benyttet like mye som de andre rommene i huset. Dermed har dette rommet fått en multifunksjonell oppgave. Det er stadig flere som benytter profesjonell hjelp for å få kjøkkenet så perfekt som mulig, altså et superkjøkken.

Houzz.com sin undersøkelse viste ikke kun at det tradisjonelle kjøkkenet er i ferd med å forsvinne. De spurte også amerikanere om hva de benyttet kjøkkenet til. I henhold til undersøkelsen så svarte 69% at de benyttet det til matlaging og spising som forventet. Men hele 49% svarte at de benyttet det til underholdning og 43% svarte at det ble brukt til sosialisering. Videre svarte 25% at kjøkkenet ble brukt til lekser, 19% svarte at de ser på TV og 14% sitter å leser på kjøkkenet. Det skal også legges til at nesten to tredjedeler av de som deltok i undersøkelsen brukte mer enn 3 timer i løpet av en dag på kjøkkenet. Videre avdekket denne undersøkelsen at populariteten til kjøkkenøy har økt med hele 37%, den samme trenden har begynt å ta av i Norge.

Viktig hvordan det fremstår

Denne nye trenden med et superkjøkken betyr at vi er mer opptatte av hvordan kjøkkenet ser ut og hvordan det fremstår for andre. Det skal fylles med ting som representerer vår personlige stil og smak. Det er en økende trend med moderne kjøkken og ikke de gode gamle tekjøkkenene vi tidligere ønsket her i Norge. Resultatene fra overnevnte undersøkelse viste at vi ikke lenger kun vil pusse opp utseende og oppbevaring på kjøkkenet, vi ønsker også at det skal fungere som et familierom, kontor og til en viss grad stue.

Det er helt tydelig at kjøkkenet som rom har fått et nytt liv og det er ofte her familien møtes og tilbringer mye tid som undersøkelsen avslørte. Det moderne menneske ønsker nå et kjøkken som er multifunksjonelt og utfordrer grensene for hvor kjøkkenet slutter og stuen eller andre rom starter i hjemmet. Det er allikevel noen ulemper med denne nye fremgangsmåten. En utfordring med mer åpne løsninger i hjemmet er en velfungerende ventilasjon. Det er mange som ønsker å ha stekeplatene midt i rommet for eksempel. Dette vil gjøre at løsningen for kjøkkenvifter kan bli vanskeligere og mye mer kostbart enn man kanskje forventer. Det skal allikevel sies at det er en hyggelig nyhet at det er mange familier som tilbringer mye tid på kjøkkenet som mange og stadig flere seg på som hjerte i hjemmet. Så dersom du skal pusse opp kjøkkenet så tenk på dine behov og hva du ønsker at kjøkkenet skal representere for deg og din familie.

Se mer hos Vi i Villa: “Nå vil vi ha Superkjøkken”